Contacteer ons en we maken samen van je gebouw dé verteller van je verhaal en dé ambassadeur van je merk!

Alle gegevens die je in dit formulier invult, worden automatisch opgeslagen in onze database. Meer info? Check onze privacy policy.

Alle gegevens die je in dit formulier invult, worden automatisch opgeslagen in onze database. Meer info? Check onze privacy policy.

Onze realisaties

Kinderdagverblijf

Onze realisaties

Bruyninghegoed

Onze realisaties

Levensboom

Onze realisaties

Onze realisaties

Muster

Onze realisaties

Groepspraktijk Tille

Onze realisaties

Sint Vincentius

Deel deze insight

Deel deze insight

Totaalconcept voor de afwerking van een (para)medische groepspraktijk. Een mooi voorbeeld voor de meerwaarde van een totaalconcept van belettering en interieur!

De klant bouwde een nieuwbouw om er een (para)medische groepspraktijk in op te richten.

De vraag was om belettering op de ramen aan te brengen, signalisatie binnen & buiten en eventueel fotoprints binnen om de ruimtes inhoud te geven.

 

Omdat we nu eenmaal ontwerpers zijn en een meerwaarde willen bieden op de vraag, denken we steeds een stapje verder dan de klant.

 

Na analyse van de architectuur en de plannen, werd het centraal blok opgevat als een volume dat aandacht kan krijgen en waarrond zich de circulatie bevindt, en waarlangs de wachtzaal gelegen is.

Dit centraal volume werd dus de spil van het verhaal, waar de aandacht naartoe getrokken wordt met het logo van de groepspraktijk, en waarop de signalisatie zich bevindt.

 

Omdat het hele gebouw vrij sober en wit gehouden werd en ook door de rust die best bekomen wordt in een wachtzaal, 

kozen we om het centraal blok niet te bekleden met schreeuwerige fotoprints, maar met multiplex panelen. 

Dit geeft een warme touch en gaat ook mooi samen met het wit van het interieur en het donkergrijs van de ramen.

Om er wat beweging in te steken, plaatsten we de panelen in een bepaald patroon met een energiek lijnenspel.

Zo straalt het centraal volume rust uit, maar het trekt tegelijk ook de aandacht naar binnen om nieuw klanten/patiënten aan te trekken.

 

De belettering op de buitengevel werd minimaal gehouden, uit respect voor de architectuur, en om de blik eerder naar binnen te trekken, dan te laten stoppen op de gevel.

 

Wat deden we dan juist:

Buiten: we ontwierpen een inkomzuil op maat in de sfeer van de rest van het ontwerp, met het logo. 

We plaatsten enkele signalisatieborden, en we brachten belettering aan op de ramen in de voorgevel.

Binnen: we ontwierpen de belijning en de afwerking in multiplex van het centrale volume en de bestickering van de binnenramen. 

We voorzagen ook binnensignalisatie op muren, ramen, deuren, sanitair,… om binnen ook gemakkelijk alle functies terug te vinden.

 

Welke materialen gebruikten we?

Inkomzuil buiten in zwart gelakt staal, voorzien van het logo in witte belettering.

Witte belettering op de inkomramen. (Namen van therapeuten, contactgegevens,…)

Afwerking centraal volume met multiplex panelen met een bepaald lijnenspel. Uit 1 zone werd het logo uitgefreesd.

Bestickering op binnenramen als zichtwering met zandstraalfolie en witte folie, met hetzelfde lijnenspel als in het hout.

 

Benieuwd hoe we ook van jouw gebouw de verteller van je verhaal kunnen maken?

Benieuwd hoe we de meest onvoorstelbare ruimtes en vlakken kunnen inzetten om je ruimtes zowel af te stemmen op het juiste gevoel als promotioneel in te zetten?

Je weet ons te vinden!

Totaalconcept voor de afwerking van een (para)medische groepspraktijk. Een mooi voorbeeld voor de meerwaarde van een totaalconcept van belettering en interieur!

De klant bouwde een nieuwbouw om er een (para)medische groepspraktijk in op te richten.

De vraag was om belettering op de ramen aan te brengen, signalisatie binnen & buiten en eventueel fotoprints binnen om de ruimtes inhoud te geven.

 

Omdat we nu eenmaal ontwerpers zijn en een meerwaarde willen bieden op de vraag, denken we steeds een stapje verder dan de klant.

 

Na analyse van de architectuur en de plannen, werd het centraal blok opgevat als een volume dat aandacht kan krijgen en waarrond zich de circulatie bevindt, en waarlangs de wachtzaal gelegen is.

Dit centraal volume werd dus de spil van het verhaal, waar de aandacht naartoe getrokken wordt met het logo van de groepspraktijk, en waarop de signalisatie zich bevindt.

 

Omdat het hele gebouw vrij sober en wit gehouden werd en ook door de rust die best bekomen wordt in een wachtzaal, 

kozen we om het centraal blok niet te bekleden met schreeuwerige fotoprints, maar met multiplex panelen. 

Dit geeft een warme touch en gaat ook mooi samen met het wit van het interieur en het donkergrijs van de ramen.

Om er wat beweging in te steken, plaatsten we de panelen in een bepaald patroon met een energiek lijnenspel.

Zo straalt het centraal volume rust uit, maar het trekt tegelijk ook de aandacht naar binnen om nieuw klanten/patiënten aan te trekken.

 

De belettering op de buitengevel werd minimaal gehouden, uit respect voor de architectuur, en om de blik eerder naar binnen te trekken, dan te laten stoppen op de gevel.

 

Wat deden we dan juist:

Buiten: we ontwierpen een inkomzuil op maat in de sfeer van de rest van het ontwerp, met het logo. 

We plaatsten enkele signalisatieborden, en we brachten belettering aan op de ramen in de voorgevel.

Binnen: we ontwierpen de belijning en de afwerking in multiplex van het centrale volume en de bestickering van de binnenramen. 

We voorzagen ook binnensignalisatie op muren, ramen, deuren, sanitair,… om binnen ook gemakkelijk alle functies terug te vinden.

 

Welke materialen gebruikten we?

Inkomzuil buiten in zwart gelakt staal, voorzien van het logo in witte belettering.

Witte belettering op de inkomramen. (Namen van therapeuten, contactgegevens,…)

Afwerking centraal volume met multiplex panelen met een bepaald lijnenspel. Uit 1 zone werd het logo uitgefreesd.

Bestickering op binnenramen als zichtwering met zandstraalfolie en witte folie, met hetzelfde lijnenspel als in het hout.

 

Benieuwd hoe we ook van jouw gebouw de verteller van je verhaal kunnen maken?

Benieuwd hoe we de meest onvoorstelbare ruimtes en vlakken kunnen inzetten om je ruimtes zowel af te stemmen op het juiste gevoel als promotioneel in te zetten?

Je weet ons te vinden!

Volg je ons mee in ons verhaal?
 
Dit kan hier in de blog of via sociale media:
 
#UpArt #grafischontwerp #interiordesign #belettering #architecture #architectuur #interieurontwerp #branding #bestickering #ontwerp #maatwerk #multiplex #inkomzuil #reclamezuil #lijnenspel #vitrine #zandstraalfolie #wachtzaal #groepspraktijk